Akumulator za skuter ni enostavno kupiti in uporabljati, hitro lahko pride do težav in problemov. Lahko napačno ravnamo z njimi, lahko zaradi nenamenske uporabe, lahko pa tudi zaradi napake v izdelavi akumulatorja.

Akumulator za skuter smatramo kot živ izdelek, saj ima omejeno in določeno življenjsko dobo. Pri življenju ga ohranjajo kemični procesi, ki potekajo v notranjosti akumulatorja za skuter. Vsak akumulator, ki ze vsebuje elektrolit je aktiviran akumulator. Če je elektrolit priložen v zunanji embalaži ni aktiviran. In zato ni nevarnosti samo – praznjenja. Taksen akumulator pa je treba pred prvo uporabo aktivirati. Aktiviramo ga tako, da vanj nalijemo v skladu z navodili priloženo kislino.

Pojav samo – praznjenja se lahko pojavi pri vsakem aktiviranem akumulatorju, ki ni v uporabi. Kadar akumulator za skuter ne deluje, se ne dopolnjuje z električno energijo.

Preprečevanje in upoštevanje samo – praznjenja akumulatorjev je se bolj pomembno pri akumulatorjih za motorje. Le ti se običajno ne uporabljajo v zimskih, hladnih mesecih. Ko skuterja ne boste uporabljali ga priključite na zunanji vzdrževalni polnilec.

Irobot baterija se po navadi nahaja v robotskih sesalnikih.

Najbolj priljubljeno gospodinjsko opravilo postane sesanje z robotskim sesalnikom. Uporaba je enostavna, za seboj pobere vse smeti, ter nam prihrani Čas.

Od vzdržljivosti baterije – irobot baterija – in v moči sesanja je odvisna razlika v ceni. Bolj dodelane možnosti časovnega zamika, filtri za zrak, daljinski upravljalnik in posebne funkcije imajo nekateri modeli.

Robotski sesalniki, kjer je vključena irobot baterija, večina prahu potegnejo vase. Redno moramo čistiti kos za prah, ravno tako senzorje, vrteče se krtače, ter sprednje senzorsko kolo. Priporočena je krpa iz mikrovlaken.

Prednosti robotskih sesalnikov so, da večini prahu potegnejo vase, medtem ko klasični sesalci dvigujejo prah in ob prenehanju sesanja spet pade na tla. Poleg rednega čiščenja koša za prah moramo očistiti senzorje, vrteče se krtače in sprednje senzorsko kolo. Za ta opravila priporočamo krpo iz mikrovlaken. Krtačo in filter menjamo po priporočilu proizvajalca.